Legemiddelet Filgotinib testes.

Filgotinib (GLPG0634) er en ny medisin som er utviklet av det belgiske selskapet Galapagos NV som har nettopp gitt den første pasienten en dose av den nye medisinen som er i Fase 3 av kliniske studier.

Studien tar nå i mot flere frivillige. Den første studien hadde ikke vært mulig uten den 50$ millioner milestein investeringen fra Gilead.

Filgotinib er den første JAK1 (Janus kinase 1) inhibotor til å vise gode prognoser for morbus crohn. JAK1 er et enzym som er involvert i flere signalveier i pro-inflammatoriske cytokiner, som til slutt fører til betennelser. Fase 3 av studiet er å bedømme hvor effektivt og trygt det er. Men i Fase 2 viste det lovende resultat og trygghet.

Ved start av Fase 3 sa Piet Wigerinck, PhD ved Galapagos i en pressemelding at dette er gode nyheter for de med Crohns sykdom.

For å få en bred studie vil det rekrutteres deltakere fra US, Europa, Latin Amerika, Canada og Asia. Menn vil bli behandlet 200 mg av filgotinib hvis de ikke har hatt virkning av minst en anti-TNF medisin tidligere.

Det er også forventet å starte studie på pasienter med Ulcerøs kolitt(UC) senere i kvartalet.

Blir spennende å se slutt resultatet av denne medisinen.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.