Cosentyx og forsiktighet ved Crohn sykdom

Som vi vet er det dessverre noe vanlig at oss med crohn kan å tilleggs sykdommer som rev artritt, Bekhterevs, leddgikt, psoriasis, skoliose osv. Man blir da ofte tilbydd en rekke biologiske medisiner som remicade, humira, enbrel og mange flere. Nå har det kommet en “ny” medisin.

Cosentyx er den første interleukin -17A (IL-17A)

hemmeren som har vist positive fase III-resultater ved både psoriasisartritt og radiografisk aksial spondyloartritt (Bekhterevs sykdom).

Det foreligger gode forskningsresultatene for bruk av denne biologiske medisinen. De ble presentert i New England Journal of Medicine og Lancet allerede i fjor høst. Der bekreftes rask og signifikant effekt av sekukinumab hos pasienter med aktiv psoriasisartritt, inkludert reduksjon av symptomer i hud og ledd og redusert progresjon av strukturelle leddskader.

I studiene har man sett forbedringer så tidlig som etter to ukers bruk, noe som vedvarte gjennom 52 uker med behandling. Signifikant statistisk forskjell så man etter tre ukers behandling, kontra placebo. Det ble observert kliniske fordeler med sekukinumab både hos pasienter tidligere behandlet med standard biologisk behandling (TNFalfa-hemmere) og hos pasienter som ikke hadde fått biologisk behandling tidligere.

Resultatene ble bekreftet av flere leger, da legemiddelfirmaet hadde lanseringsmøte for medisinen i våres.

– Disse tallene er spektakulære i vår verden, sa overlege Joar Austad fra Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet, om resultatene fra psoriasisstudiene.

En tredjedel er helt fri for psoriasis etter 16 uker.

Med doseringen 300 mg ser vi at åtte av ti pasienter oppnår symptomfri/nesten symptomfri hud. 88 prosent hadde ikke tilbakefall de to årene de ble fulgt opp i studien, sa Dr. Austad under sitt foredrag.

Men ved COSENTYX bør det vises

Forsiktighet ved Crohns sykdom, da det er observert forverring av sykdommen, i noen tilfeller alvorlig.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.